ca. 598

Asperges los

Onze AA-kwaliteit asperges komen rechtstreeks van onze teler Teboza uit het Limburgse Helden. 

ca. 598

Het gewicht is een indicatie, het uiteindelijke gewicht kan iets afwijken. Daarom is de prijs een indicatie.

Prijs per kilo 5,98
Inhoud ca. 1000 gram
Land van herkomst Nederland

Productinformatie

AA-kwaliteit asperges uit Helden

Wij zijn trots op onze top AA-kwaliteit asperges, de beste die er zijn. Kaarsrecht, met precies de juiste dikte en met een mooie glans. Zuidoost-Nederland wordt niet zonder reden bestempeld als het aspergecentrum van Nederland. Op de Limburgse zandgronden groeit het ‘witte goud’ zonder stress, waardoor ze lekker mals worden. 

Onze asperges komen al sinds 2007 rechtstreeks van onze teler Teboza uit het Limburgse Helden! Verskenner Tim is op bezoek gegaan bij onze teler Teboza om te zien hoe asperges groeien en het aspergesteken er nu aan toe gaat.

Aspergetip van de teler!

 Asperges koken is helemaal niet moeilijk. En met deze tip van teler Teboza weet u zeker dat u de perfecte asperges klaarmaakt: 

Leg de asperges in voldoende koud water met een half theelepeltje zout. Breng het water aan de kook en zet dan het vuur uit. Laat de asperges tien tot vijftien minuten in het water liggen. De asperges zijn dan precies beetgaar. Haal de asperges met een schuimspaan of twee vorken voorzichtig uit het water en laat ze goed uitlekken.

Koop- en bewaartips

 Verse asperges zijn stevig, helder van kleur en maken een piepend geluidje wanneer ze je tegen elkaar aan wrijft. Het advies is om asperges dezelfde dag op te eten, maar in de koelkast zijn ze ook een aantal dagen houdbaar. Wikkel de asperges dan wel in een vochtige theedoek en bewaar ze in de groentelade van de koelkast.

Asperges schillen doe je zo

1. Leg asperges een half uur voor het schillen in een bak met koud water. De asperges nemen dan extra vocht op en laten zich gemakkelijker schillen.
2. Schil met een dunschiller 2 cm vanaf de kop naar beneden.
3. Snijd het houterige uiteinde er af. Blijven er draadjes aan de snijrand hangen, dan is de asperge nog niet goed geschild. 
4. Leg geschilde asperges tot gebruik in water om verkleuring te voorkomen.
5. De schillen en uiteindes kun je meekoken voor extra smaak of bewaren voor zelfgemaakte aspergebouillon!

Recepten met asperges

 Het aspergeseizoen is kort. Haal daarom alles uit dze heerlijke groente en eet zo vaak mogelijk asperges. Saai? Zeker niet! Met deze recepttips verrast u telkens weer.

Surf & Turf met Limburgse aspergesRunderbouillon met aspergesQuiche met verse asperges

Flensje met geroosterde aspergesAspergesaladePenne met asperges

Omelet met groene asperges en kaasAspergesoep met geroosterde hamAsperges met gebakken schol en peterseliesaus

Bladerdeegtaart met asperges en hamAsperges met kip en champignonsausZalmbroodjes met groene asperges

Gegrilde asperges met sinaasappel en balsamico op zalmcarpaccioAsperges met gepocheerde zalm en bieslooksaus

Maaltijdsalade met asperges, spekjes en boerenkaas

Risotto met asperges, zalm en garnalenGefrituurde asperges met mangosalsaGegrilde witte asperges met saffraansaus



Contact-informatie

Communicatie-adres Postbus 72, 5854 ZH Nieuw Bergen
Contactnaam Jan Linders b.v.

Disclaimer
De ingrediënten en allergenen die Jan Linders hier toont is de informatie die de fabrikant beschikbaar heeft gesteld.Jan Linders doet haar uiterste best om deze informatie correct bij de betreffende producten te vermelden. We kunnen echter niet garanderen dat de informatie altijd op de juiste wijze wordt getoond. Leest u daarom voor consumptie altijd de verpakking.De informatie die op de verpakking staat is altijd leidend. Indien er geen productinformatie wordt getoond, heeft Jan Linders deze niet van de fabrikant ontvangen.