Home Culinaire BBQ Powerfood salade

Powerfood salade

Powerfood salade - Jan Linders

Ingrediënten
  • 4 rode bieten 
  • 2 rijpe avocado’s
  • 50 gram walnoten
  •  2 eetlepels sinaasappelsap 
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 
  • 1 theelepel mosterd 
  • 1 theelepel honing 
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  •  8 zongedroogde tomaatje op olie

Werkwijze

Kook de rode bieten gaar. Snijd ze in parten en verdeel ze over een schaal. Bestrooi ze met peper en zout. Klop een dressing van yoghurt, sinaasappelsap, mosterd, honing en tijm en breng op smaak met een beetje olie van de zongedroogde tomaatjes, peper en zout. Snijd de avocado’s in repen en halveer de zongedroogde tomaatjes. Hak de walnoten grof en meng dit alles samen met de dressing. Verdeel dit mengsel over de rode biet.

Meenemen: Omdat rode biet het hele gerecht rood kan doen verkleuren kan deze het beste apart meegenomen worden. Het avocadomengsel kan met de dressing samen meegenomen worden. Of gebruik een niet te wijd weckpotje per persoon. Onderin de rode biet en het avocadomengsel er bovenop scheppen. Als deze weckpotjes rechtop vervoerd worden, blijft de salade mooi gescheiden. 

 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

199
Perfekt

Zongedroogde tomaten op olie

280 mililiter
099

Rode bieten

500 gram
139
Katharos

Griekse yoghurt 10%

1000 gram
165
g'woon

Sinaasapelsap 1,5 L

1500 mililiter