Home Biefstuk piri piri van de BBQ met knoflookpuree

Biefstuk piri piri van de BBQ met knoflookpuree

Biefstuk piri piri van de BBQ met knoflookpuree

Ingrediënten voor de biefstuk:
  • 4 biefstukken
  • 2 knoflookbollen
  • hooizout*
  • 1-2 eetlepels piri piri
  • 1 courgette
  • 4 gare maïskolven
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 1-2 eetlepels gembersiroop
  • zout


Werkwijze biefstuk
Haal de teentjes van de knoflook maar laat ze in het schilletje zitten. Leg ze in een stuk aluminiumfolie en duw dit tussen de hete kolen van de barbecue. Als je alleen een gasbarbecue hebt, kun je de teentjes in de oven garen. Zet deze op 200 ˚C en gaar de knoflook minstens 45 minuten op een stuk aluminiumfolie. 

Zet de barbecue op tijd aan en zorg dat hij goed heet is. Snijd van de courgette lange dunne plakken met een schaaf, dunschiller of kaasschaaf. Bestrooi met een beetje zout en bak ze op de barbecue heel kort aan beide kanten tot ze gaar zijn. Bak de maïskolven rondom bruin en warm op de barbecue. Als het te hard dreigt te gaan, zet dan een wergwerp aluminium grilbak op de BBQ en bak daar de courgette en maïs in.

Wrijf de biestukken in met hooizout en piri piri kruidenmix en bestrijk ze heel licht met olijfolie. Leg de biefstukken op de barbecue en laat ze 2 tot 3 minuten liggen. Draai de biefstuk om en bak deze kant nog eens ca. 2 minuten, afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste gaarheid. Laat de biefstukken hierna rusten op een schaal en bedruppel ze met gembersiroop. Bestrooi eventueel nog met een beetje zout.

Haal de knoflook tussen de kolen uit (of uit de oven) en maak het pakketje voorzichtig open. Druk nu met een mes elk teentje plat zodat de gare knoflook eruit komt. Doe deze knoflookpuree in een schaaltje en geef dit bij de biefstuk erbij.

*Hooizout
Gebruik bij voorkeur gefermenteerd hooi uit de hooikist, want hier zitten lekkere vleessappen in. Vers hooi is ook bruikbaar. Leg het hooi in een gesloten afkoelende barbecue om het te drogen en te bruinen. Maal het hooi hierna fijn met gemalen zeezout.

Ingrediënten voor de aardappel:
  • 4 aardappelen, goed schoongeboend, niet schillen
  • boetseerklei uit de speelgoedwinkel, zonder giftige stoffen
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • hooizout
  • olijfolie

Werkwijze aardappel uit de klei
Rol de klei uit en verdeel deze in 4 stukken. Leg op elk stuk een aardappel en doe er een takje tijm en rozemarijn bij. Bestrooi met hooizout en bedruppel met olijfolie. Vouw de klei goed dicht en leg dit ca. 1,5 uur op een lavasteen. Sla de klei daarna voorzichtig kapot met een hamer of deegroller. In plaat van de boetseerklei kun je ook een bananenblad gebruiken om de aardappel in te verpakken. Gewoon aluminiumfolie voldoet natuurlijk ook.

Belangrijkste boodschappen voor Biefstuk piri piri van de BBQ met knoflookpuree

25% korting
109
Verstegen

Mix voor Gehakt Pikant 40 g

40 gram
Bekijk aanbieding:
Verstegen zakjes
319
Verstegen

Zeezout 320 g

320 gram
ca. 539
Jan Linders

Biefstuk 2 op schaal

270 gram
085

Knoflook droog

2 stuks
089

Courgette

1 stuk
229

Grill mais

2 stuks
149
Sum & Sam

Gembersiroop

175 mililiter