Home Bier van de maand

Bier van de maand oktober: Grimbergen

Bier van de maand - Jan Linders

Bier van de maand oktober: GrimbergenGrimbergen is een Belgisch speciaalbier, dat gebrouwen wordt in Brouwerij Alken-Maas. Grimbergen is verkrijgbaar in Blond, Dubbel en Tripel.

Grimbergen Blond
Grimbergen Blond is een okerblond abdijbier, licht fruitig, evenwichtig zoet-bitter en met een uitgesproken volronde smaak. Het is een eigentijds abdijbier dat wordt gebrouwen met oog voor traditie en kwaliteit. Grimbergen Blond is de meest toegankelijke Grimbergen variant. Dit goudblonde biertje is lekker bij quiche, diverse noten en harde kazen. 

Grimbergen Dubbel
Grimbergen Dubbel heeft een 'dieprode' bourgogne kleur, en heeft een zoet-bittere smaak met veel volheid en toetsen van karamel. De mengeling van verschillende moutsoorten geeft de typisch donkere kleur en volle smaak. De kenners vallen vooral voor zijn lichtbruine, compacte schuim. Grimbergen Dubbel is lekker bij diverse noten, falafel, blauwader kazen of komijnenkaas. 

Grimbergen Tripel
Grimbergen Tripel is een amberblond abdijbier met een bitterzoete, pittige, uiterst volronde smaak en een warme afdronk. De nagisting op de fles zorgt voor de volle smaak. De typisch pittige Tripel-smaak ontstaat door de blonde kandijsuiker en de subtiele mengeling van zachte en bittere hopsoorten. Grimbergen Tripel is lekker bij gerechten met een pittig karakter zoals gegrilde kip of eend.  

Bier van de maand oktober

6.49 4 99
4 99
Grimbergen

Dubbel 6 x 30cl

180 centiliter
7.09 4 99
4 99
Grimbergen

Tripel 6 x 30cl

180 centiliter
6.19 4 99
4 99
Grimbergen

Blond 6 x 30cl

180 centiliter
1 03
1 03
Grimbergen

Blond

30 centiliter
1 09
1 09
Grimbergen

Dubbbel

30 centiliter
1 19
1 19
Grimbergen

Tripel

30 centiliter