Home Boeuf Bourgognon

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon - Jan Linders

Ingrediënten
  • 1 kilo sukadelappen, in blokjes
  • 250 gram spekreepjes
  • 250 gram champignons, in vieren
  • 500 ml rode wijn
  • 1 pot vleesfond
  • 1 potje zilveruitjes, uitgelekt
  • 500 gram winterwortel, in halve plakjes
  • 4 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • peper of zout

Werkwijze
Verhit een braadpan en bak de spekreepjes krokant. Voeg op het eind de champignons toe en bak deze even mee. Schep de spekjes en champignons met een schuimspaan uit de pan en bak in dezelfde pan de sukade rondom bruin. Bestrooi de sukade met peper en zout. Blus af met de wijn en fond en voeg de zilveruitjes, wortel, tijm en laurierblaadjes toe. Laat dit 3-4 uur zachtjes sudderen. Mocht er te weinig vocht in de pan zitten, voeg dan een beetje water toe. Lekker met gekookte aardappels en spruitjes.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

099
Larco

Vleesfond

190 mililiter
ca. 225
Zandbergen

Gerookte spekreepjes duo

250 gram
074

Champignons wit

250 gram
ca. 069

Winterpeen los

1000 gram
129

Tijm

1 stuk