Home Carrotcake met roomkaas en mandarijn

Carrotcake met roomkaas en mandarijn

Carrotcake - Jan Linders

Carrotcake oftwel worteltaart is vrij eenvoudig te maken en smaakt ongelofelijk lekker! Wilt u variëren? Voeg dan een handje walnoten of pecannoten toe.

Ingrediënten
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • snufje zout
  • 200 gram lichte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 500 gram winterwortel, geschild en geraspt
  • 200 gram mascarpone
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 mandarijn, schil geraspt
Extra benodigdheden
  • vierkant bakblik (brownie bakblik)
  • bakpapier
  • mixer, handmixer of keukenmachine

Voorbereiding
Vet het bakblik in en bekleed het met bakpapier. Meng het bakmeel, kaneelpoeder en een snufje zout. Klop met een handmixer of keukenmachine in een andere kom ca. 3 minuten de basterdsuiker, eieren en olie. Schep de geraspte wortel erdoor en spatel het bakmeel erdoor tot een glad beslag.

Bak de taart ca. 30-45 minuten in een voorverwarmde oven van 160˚C. Dit is erg afhankelijk van de hoogte van het mengsel! Prik af en toe met een satéprikker of het deeg er niet meer aan plakt. Carrotcake mag ook niet te gaar worden, omdat het dan droog wordt. Neem hem hierna uit de oven en laat hem een uur afkoelen in de vorm. Daarna storten. 

Meng de mascarpone met de poedersuiker en een snufje zout. Bestrijk hiermee de taart en strooi er mandarijnenrasp over. Snijd de taart in vierkante stukken.  

Tip
Meng de overgebleven mascarpone met een beetje espresso en giet dit in een glaasje. Steek er een lange vinger bij en u heeft een heerlijk hapje bij de koffie!

WijntipWijntip
Petit Grain Muscat saint jean de minervois, de dessertwijn bij uitstek, heerlijk zoet. 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

129
Trentin

Mascarpone

250 gram
ca. 069

Winterpeen los

1000 gram
249

Mandarijnen

1000 gram