Home Champignons: recepten en bewaartips

Champignons

Champignons uit het Brabantse Heeswijk - Jan Linders

Champignons uit Heeswijk
Al onze champignons zijn afkomstig van teler Kanters uit het Brabantse Heeswijk. De champignons worden duurzaam, hygiënisch en milieubewust geteeld, wat bijdraagt aan de unieke smaak en structuur van deze paddenstoelen. En veel verser kan niet, want deze paddenstoelen worden vandaag geplukt en liggen morgen al in de supermarkt!

Gezond en lekker
Champignons bevatten vitamine B12 en zijn zeer rijk aan eiwitten. Dit maakt de champignon tot een geschikte vleesvervanger.

Champignons bewaren en bereiden
Bewaar champignons in de koelkast. Dit kan enkele dagen. Bewaar ze in de originele verpakking, zodat ze kunnen ademen. Houd ze uit de buurt van sterk ruikende groente of fruit. Borstel de champignons voor gebruik schoon met een doek of borsteltje.

Shiitake, kastanje, portobello of 'gewoon' witte
De bekendste en meest gegeten champignon is de witte champignon, wij eten deze champignon zelfs meer dan alle andere champignons bij elkaar.  Naast deze bestaat ons assortiment ook uit een aantal speciale champignons. Zoals shiitake, een sterke champignon die het goed doet in Oosterse gerechten. Klik onderaan de pagina op een van de champignons en ontdek meer over de smaak en het gebruik. 

Recepten met champignons
Champignons zijn ontzettend veelzijdig. We hebben drie verschillende recepten voor u geselecteerd om u te inspireren. In onze receptenzoeker vindt u nog meer lekkere recepten.

Portobelloburger met gegrilde groente - Jan Linders
   
Risotto met champignons en spinazie - Jan Linders
   
Mihoen met shittakes en oesterzwammen - Jan Linders

Ons assortiment champignons

074

Champignons wit

250 gram
249

Paddenstoelen mix

200 gram
079

Champignons fijn

250 gram
125

Champignons middel

400 gram
189

Gesneden champignons

250 gram
139

Kastanje champignons

250 gram
179

Oesterzwam

150 gram
189

Portabella

2 stuks
199

Shiitake

100 gram