Home Duurzaamheid Fairtrade

Fairtrade bij Jan Linders

Alle producten met het Fairtrade keurmerk zijn tot stand gekomen via eerlijke handel met boerenorganisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Op deze manier kunnen boeren en arbeiders een beter bestaan opbouwen en wordt er een positieve bijdrage geleverd aan de bestrijding van armoede. 

Ons Fairtrade assortiment
U vindt steeds meer Fairtrade of UTZ gecertificeerde producten. Zoals alle Perfekt thee en in bijna alle Perfekt chocoladerepen zit Fairtrade gecertificeerde cacao. Ook Onze Trots koffiebonen zijn afkomstig van Fairtrade gecertificeerde koffiecoöperaties komen en gebrand worden in het Limburgse Ittervoort.

Bananen: Rainforest Alliance
Onze Alvita (kinder)bananen vallen onder Rainforest Alliance: goed voor mens en milieu in het land van herkomst. Om wereldwijd verantwoord bosbeheer te borgen, eist onze inkooporganisatie van al zijn leveranciers dat alle papieren en kartonnen verpakkingen FSC gecertificeerd.

Onze Trots koffiebonen

Onze Trots koffiebonen zijn Fairtrade gecertificeerd en voor 100% afkomstig van Fairtrade boeren. Het grote geheim achter de volle smaak van Onze Trots koffie is de unieke melange. Elke koffieboon zit boordevol aroma en oliën, waardoor hij een specifieke smaak krijgt.

Ontdek het verhaal achter deze Fairtrade bonen

Perfekt chocolade

De cacao in alle Perfekt chocoladerepen is Fairtrade gecertificeerd, en is afkomstig uit Ivoorkust en Ghana. De boeren zijn aangesloten bij een overkoepelende coöperatie die er voor zorgt dat zij een eerlijke prijs voor hun waar krijgen.

Alle Perfekt chocoladerepen met Fairtrade keurmerk

Perfekt thee

Alle Perfekt thee draagt het Fairtrade keurmerk. Kiest u deze thee, dan weet u zeker dat op de theeplantage aandacht is voor goede arbeids- omstandigheden en met zorg voor het milieu wordt geteeld. Perfekt thee wordt geplukt op theeplantage Bogawantalawa Tea Estates in Sri Lanka.

Alle Perfekt thee met Fairtrade keurmerk

Een greep uit ons Fairtrade assortiment

1 76
Fairtrade

Suikerklontjes rietsuiker

500 gram
1 49
Perfekt

Chocoladereep puur

180 gram
1 49
Perfekt

Chocoladereep melk/noot

180 gram
5 19
Koopmanskloof

Chardonnay

750 mililiter
5 19
Koopmanskloof

Cabernet sauvignon

750 mililiter
2 95
Fairtrade

Koffie mild biologisch snelfilter

250 gram
3 09
Fairtrade

Koffie aroma snelfilter

250 gram
0 73
Perfekt

Thee 1 kops rooibos 20 stuks

40 gram
6 99
Onze Trots

Koffiebonen trots op de branding

500 gram
6 99
Onze Trots

Koffiebonen zinderend zuiden

500 gram
6 99
Onze Trots

Koffiebonen verrukkelijk leven

500 gram
6 99
Onze Trots

Koffiebonen Limburgse liefde

500 gram