Bij Jan Linders gaan we voor de beste service en kwaliteit, niet alleen in onze supermarkten, maar ook online. Daarom maken we gebruik van cookies op onze website. Met deze calorievrije cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website. Hiermee verbeteren wij onze website en kunnen wij jou de beste aanbiedingen en relevante advertenties tonen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Home Foodpairing
Foodpairing inspiratie

Door bier en gerechten te combineren, ook wel foodparing genoemd, ontstaan verrassende smaakcombinaties. 

Hoe werkt dit? Heel eenvoudig: serveer lichte bieren bij lichte gerechten en serveer zwaardere bieren bij stevige gerechten. 
Hieronder vind je een aantal smakelijke voorbeeld combinaties!

Ontdek het recept >>
Ontdek het recept >>
Ontdek het recept >>

Om tot de ultieme bier & gerecht combinatie te komen, hebben we voor je opgesomt waar je op moet letten.
Proef, ontdek en word een echte kenner!

Keuze 1 

Combineer je gerecht en biertje met dezelfde smaak en geef het een extra boost! Ofwel smaak zoekt smaak!
Bijvoorbeeld: Een chocoladedessert en een fris, bitterzoet bier met tonen van banaan gaan perfect samen!

Keuze 2

Ga op zoek naar een smaakcombinatie die in elkaars verlengde liggen, zodat gerecht en het bier in smaak elkaar versterken.
Bijvoorbeeld: combineer een zout visgerecht met een citrusachtig wit biertje.

Keuze 3

Door tegenovergestelde smaken te combineren ontstaan bijzondere gerecht- en biersetjes. Mix en match deze vier smaken: zoet, zuur, bitter en zout.
Bijvoorbeeld: Een frisse zoetzure kriek constrateert uitstekend met het zoute, scherpe van een blauwe schimmelkaas.

Foodpairing inspiratie