Home Fricandeauspies met paprika en ui
 

Fricandeauspies met paprika en ui

Streekmaaltijd: Fricandeauspies met paprika en ui

Ingrediënten
  • 3 uien
  • 4 eetlepels ketjap
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 theelepel sambal
  • 1 stuk fricandeau (ca. 600 gram) 
  • 1 paprika trio
  • satéprikkers (in water geweekt) of metalen spiezen
  • peper en zout

Werkwijze

Snipper één ui fijn. Klop een marinade van ketjap, zonnebloemolie, citroensap, knoflook, sambal en ui. Snijd de fricandeau in dobbelstenen en schep ze door de marinade. Laat het vlees minstens 30 minuten marineren.

Snijd de resterende uien in parten en snijd de paprika’s in stukken. Maak spiezen door een stuk vlees, stuk ui en 3 stukken paprika, van elke kleur eentje, om en om aan een spies te rijgen. Zorg dat alle stukken ongeveer even groot zijn zodat de spies gelijk kan bruinen en garen.

Verhit een barbecue, grillpan of de gril in de oven goed heet. Gril de spiezen in ca. 8 minuten aan alle kanten goudbruin en gaar. Lekker met een witlofsalade en krieltjes.


Belangrijkste boodschappen voor dit recept

ca. 798
Jan Linders

Fricandeau

1000 gram
119

Uien

2000 gram
089

Paprika geel

1 stuk
089

Paprika groen

1 stuk
089

Paprika rood

1 stuk