Home Gegrilde paprika's en groente op cederhout

Gegrilde paprika's en groente op cederhout

Gegrilde paprika's en groente op cederhout

Ingrediënten voor de gegrilde paprika's:
  • 1 rode paprika, in grove stukken of repen
  • 1 gele paprika, in grove stukken of repen
  • 1 groene paprika, in grove stukken of repen
  • 1 courgette, in grove stukken
  • 1 aubergine, in grove stukken
  • olijfolie
  • fijngesneden rozemarijn en tijm
  • peper en zout
  • cederhouten plank, vooraf enkele uren in koud water leggen

Werkwijze gegrilde paprika's
Blancheer de stukken paprika, courgette en aubergine in water met een beetje zout. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Sla spijkers in de cederhouten plank en prik de stukken groente eraan. Meng de olijfolie met de rozemarijn en tijm en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk of besprenkel de stukken groente met het mengsel. Leg de plank op het rooster van de barbecue (met eventueel nog wat hooi tussen de kolen) en rooster op deze manier de stukken groente. Draai de groente een keer om en bestrijk of besprenkel nogmaals met olijfolie.

Variatetip
In plaats van paprika's kun je ook stukken wortel of knol gebruiken.

Belangrijkste boodschappen voor Gegrilde paprika's en groente op cederhout

089

Paprika geel

1 stuk
089

Paprika groen

1 stuk
089

Paprika rood

1 stuk
099

Courgette

1 stuk
089

Aubergine

1 stuk
139

Rozemarijn

1 stuk
129

Tijm

1 stuk