Home Kerstrecepten Borrelen Kersttapas Gemarineerde tomaatjes

Gemarineerde tomaatjes

Gemarineerde tomaatjes - Jan Linders

Onze smaakvolle L'amuse troscherrytomaten worden geteeld door onder andere Bert van de Brand en zijn familie. De teelt is zo milieuvriendelijk dat de L’amuse troscherrytomaten het milieukeurmerk dragen. Het L'amuse tomatenras kenmerkt zich door de fruitige, fijne zoete smaak en een dieprode kleur. Een echt snoeptomaatje van hoge kwaliteit.

Ingrediënten
  • 200 ml witte wijnazijn
  • 85 gram suiker
  • 135 ml water
  • 10 gram zout
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kruidnagel
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden 
  • 8 kleine tomaatjes, gehalveerd

Werkwijze
Breng azijn, suiker, water en zout met het laurierblaadje, kruidnagel en knoflook aan de kook en roer tot de suiker en het zout is opgelost. Laat dit afkoelen. Verwijder de pitjes van de tomaatjes en snijd ze in partjes. Schep de tomaat door de marinade en laat deze minstens 30 minuten marineren. Haal de tomaatjes voor het serveren uit de marinade en bestrooi ze (naar smaak) met wat zout. 

Tip
In plaats van tomaatjes zijn radijsjes ook erg geschikt om te marineren. Maak de radijsjes schoon en halveer ze voor het marineren.  

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

077
Perfekt

Witte wijnazijn

250 mililiter
309
Verstegen

Laurier 10 g

10 gram
149
Verstegen

Kruidnagel 5 g

5 gram