Home Kerstrecepten Voorgerechten Gevulde avocado met kabeljauw

Gevulde avocado met kabeljauw

Gevulde avocado met kabeljauw - Jan Linders

Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram kabeljauw
  • 30 gram amandelschaafsel, geroosterd
  • 125 gram roomkaas met tuinkruiden
  • 2 rijpe avocado's
  • 75 gram rucola
  • 100 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 gele paprika, in repen
  • 4 eetlepels sladressing naar keuze
  • 1 citroen, in parten
  • peper en zout

Werkwijze
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw in 5-6 minuten gaar. Laat de kabeljauw afkoelen en prak de vis los.

Meng het amandelschaafsel, de roomkaas, peper en zout en schep de kabeljauw erdoor. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd een helft in parten en de rest in blokjes. Besprenkel de avocado met citroensap. Schep de blokjes avocado door het kabeljauwmengsel en vul hiermee de avocado.

Presentatie
Verdeel de rucola over de borden en verdeel de avocadoparten, tomaatjes en paprika erover. Bedruppel met de dressing en leg er een halve gevulde avocado op. Steek er een citroenpartje in. Direct serveren.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

329
Jan Linders

Geroosterde amandelen

175 gram
ca. 598
Jan Linders

Kabeljauwfilet

500 gram
109

Paprika geel

1 stuk
099

Cherrytomaat

250 gram
109

Avocado

1 stuk
099

Rucola naturel

75 gram
179
Jan Linders

Roomkaas kruiden

125 gram