Home Kerstrecepten Bijgerechten Gewokte spinazie met croutons

Gewokte spinazie met croutons

Gewokte spinazie - Jan Linders

Ingrediënten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 sneetjes brood, zonder korst in blokjes
  • 1 zak gewassen spinazie 
 

Bereiding
Verhit de olijfolie met de knoflook op een matig vuur en bak hierin de blokjes brood rondom helemaal krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit in dezelfde pan (eventueel nog wat olijfolie toevoegen) in delen de spinazie tot deze is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de spinazie in een schaal en strooi de croutons erover. 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

309
Perfekt

Olijfolie traditioneel

500 mililiter
199
Korengoud

Vloer Berglander heel

1 stuk
149

Spinazie

450 gram
199

Verse knoflook

2 stuks