Home Klantenservice Veel gestelde vragen Gratis bij Jan Linders acties

Gratis bij Jan Linders acties

Ik heb een vraag over een ‘Gratis bij Jan Linders’ actie, waar kan ik terecht?

Op www.kortingisleuk.nl/janlindersactie vindt u alle veelgestelde vragen. Mocht uw vraag daar niet beantwoord worden, kijk dan bij de vragen hieronder of neem contact op met onze partner Korting is Leuk via klantenservice@kortingisleuk.nl. Liever bellen met Korting is Leuk? Dat kan via het telefoonnummer 070-3306674. Zij helpen u graag verder. 

Ik krijg de melding 'uw huishouden heeft al deelgenomen'. Hoe kan dat?

Alle gegevens die u invoert moeten uniek zijn. Het systeem dat uw aanvraag verwerkt, controleert hierop. Mogelijk heeft iemand in uw huishouden deze registratie al gedaan. Is dit niet het geval, neem dan contact op met onze partner Korting is Leuk via klantenservice@kortingisleuk.nl of 070-3306674. 

Mijn deelname is afgekeurd. Wat kan ik nu doen?

Wanneer een of meerdere gegevens die u heeft ingevoerd niet overeenkomen met de gegevens in de database, ontvangt u een mail van onze partner Korting is Leuk . We adviseren u om alle gegevens goed te controleren. Zijn alle gegevens juist? Neem dan contact op met de klantenservice van onze partner Korting is Leuk via klantenservice@kortingisleuk.nl of 070-3306674. 

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen. Hoe kan dit?

Misschien is de mail in de map ongewenste berichten of spam van uw mailaccount terecht gekomen. Is dat niet het geval? Neem dan contact op met de klantenservice van onze partner Korting is Leuk via klantenservice@kortingisleuk.nl of 070-3306674. 

Ik ben woonachtig in België/Duitsland. Kan ik ook meedoen aan deze acties?

Het is helaas niet mogelijk om via de website uw geld terug te vragen. Om uw aankoopbedrag toch terug te krijgen, kunt u een mail sturen naar klantenservice@kortingisleuk.nl. Vermeld daarbij de volgende gegevens én voeg een foto van uw kassabon toe:

  • Gegevens van uw kassabon: kassabonnummer, naam supermarkt, aankoopdatum, kassanummer
  • Naam van uw bank
  • Het IBAN-nummer
  • Tenaamstelling (uw naam zoals op uw bankpas)
  • BIC/SWIFT code (als u die weet)

Heeft uw vragen hierover dan kunt u altijd contact opnemen met Korting is Leuk. Stel uw vraag via klantenservice@kortingisleuk.nl of bel met 070-3306674. Zij helpen u graag verder.