Home Streekgroente met vlees van de grill Biefstuk chimichurri met geroosterde maïs en aardappel

Biefstuk chimichurri met geroosterde maïs en aardappel

Ingrediënten
  • 500 gram smaakaardappelen roodschillig
  • 2 maïskolven
  • 2 theelepels cayennepeper 
  • 400 gram (kogel)biefstuk
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje bladpeterselie
  • 20 ml rode wijnazijn
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels geraspte oude kaas
  • peper en zout

Werkwijze
Snijd de roseval aardappelen in gelijke stukken. Snijd de maïskolven in dikke plakken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de aardappel en maïs. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met (zee)zout en cayennepeper. Hussel door elkaar en doe de geraspte kaas over de aardappeltjes. Bak dit ca. 25 minuten in een oven van 200 ˚C. Schep af en toe om. 

Pel de knoflook en hak hem grof. Pureer met een staafmixer de knoflook, peterselie, rode wijnazijn, chilivlokken, olijfolie en een beetje zout tot chimichurri. Verwarm een grillpan. Besmeer de biefstukken met de chimichurri en gril ze om en om in ca. 5-6 minuten gaar, maar nog wel rosé. Leg de biefstukken op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat ze rusten.

Snijd de tomaten in stukken en meng er de rest van de chimichurri door. Verdeel de tomatensalade over 4 borden. Snijd de biefstukken in plakken en leg ze naast de tomatensalade. Schep er de geroosterde aardappel en maïs bij.

Wijntip
Chateau La Besage La Grand Cuvée Bergerac, rode wijn met een uitgebalanceerde smaak van pruimen, vanille en rijpe rode vruchten. 


Bereidingstip
Je kunt de aardappelen en maïs ook over een wegwerp aluminium grilbak verdelen en op de barbecue roosteren. Zet de barbecue dan op middelhoog. Schep regelmatig om en sluit de barbecue tijdens het roosteren. Het garen duurt ca. 10 minuten langer dan uit de oven. 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

0 79
Perfekt

Rode wijnazijn

250 mililiter
ca. 5 39
Jan Linders

Biefstuk 2 op schaal

270 gram
ca. 1 70

Tomaten los

1000 gram