Home Kabeljauw met saffraanrisotto, gegrilde paprika en gewokte spinazie

Kabeljauw met saffraanrisotto, gegrilde paprika en gewokte spinazie

Kabeljauw met saffraanrisotto - Jan Linders

Voor de kabeljauw
  • 300 gram kabeljauwhaasjes, in 4 porties
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 1 eetlepel dille, fijngesneden
  • peper en zout
Voor de saffraanrisotto en gegrilde paprika
  • 1 rode paprika
  • 500 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 1 envelopje saffraan
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 150 gram risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 25 gram geraspte kaas
  • 50 ml slagroom
  • 25 gram boter, in 4 klontjes
  • peper en zout
Voor de gewokte spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • 450 gram gewassen spinazie
  • peper en zout

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180˚C. Bestrooi de kabeljauw met dille, peper en zout. Wikkel om elk stuk kabeljauw een plak ontbijtspek. Leg de kabeljauw in een ingevette ovenschaal en bak hem in 8-10 minuten knapperig en gaar (hij mag nog glazig zijn van binnen) in de oven.

Verwarm de oven vervolgens voor op 220˚C. Snijd de paprika in stukken en leg deze in de voorverwarmde oven tot de schil verschrompeld is. Neem de paprika uit de oven en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

Verwarm de bouillon en roer de saffraandraadjes er door. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui een paar minuten zonder te kleuren. Voeg de risottorijst toe en bak deze mee tot hij glazig is. Blus af met de witte wijn en blijf roeren tot alle wijn door de rijst is opgenomen. Voeg nu met beetjes de warme bouillon toe en roer regelmatig. Zodra de bouillon is opgenomen door de rijst pas nieuwe bouillon toevoegen. Maak op deze manier de bouillon op. De risotto is dan beetgaar. Roer de kaas en slagroom erdoor.

Verhit de olijfolie en bak de ui met de knoflook en pijnboompitten een paar minuten. Voeg in delen de spinazie toe en wok tot deze is geslonken. Maak op deze manier de spinazie op. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de risotto in vier diepe borden en smelt er een klontje roomboter op. Verdeel de spinazie over de risotto. Leg er een stuk kabeljauw op en leg daarop de paprikarepen.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

099
Perfekt

Risottorijst

400 gram
ca. 768
Jan Linders

Kabeljauwfilet

500 gram
149

Spinazie

450 gram
089

Paprika rood

1 stuk
379

Pijnboompitten

85 gram
ca. 183
Onze Trots

Ambachtelijke ontbijtspek

80 gram