Home Kerstrecepten Amuses Kerstamuse - pizza

Mini pizzaatjes met pruimtomaten

  • Amuse
  • 12
  • 40m

Kerstamuse: mini pizzaatjes

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een dunnere plak. Steek er rondjes of kerstfiguurtjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik het bladerdeeg in met een vork. Bestrijk het bladerdeeg met 2/3 deel van de crème fraîche.

Meng de tomaat, olijf, rozemarijn en tijm en breng op smaak met peper en zout. Doe voor de basilicumolie de olijfolie, knoflook, chilivlokken, basilicumblaadjes en wat zout in de blender en pureer tot een egale basilicumolie. Schep 2 volle eetlepels door het tomatenmengsel en verdeel dit over het bladerdeeg. Bak de pizzaatjes ca. 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg gaar is. 

Neem ze uit de oven, schep er nog een toefje crème fraîche op en bedruppel met basilicumolie. Garneer met een vers blaadje basilicum.

Tip: Van het bladerdeeg dat nog over is kunt u kleinere kerststerren of kerstboompjes uitsteken en tegelijk met de pizzaatjes meebakken. U kunt deze dan schuin in de pizzaatjes steken. 

 

Volgend recept >


Ingrediënten

  • 2 plakken bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 125 ml crème fraîche
  • 250 gram pruimtomaten, in grove stukken
  • 75 gram zwarte olijven in plakjes
  • 2 takjes rozemarijn, de naaldjes fijngehakt
  • 2 takjes tijm, de blaadjes fijngehakt
  • peper en zout
  • 100 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 5 takjes basilicum, de blaadjes

+ Zet op mijn lijstje

Dit heeft u nodig

0.93 079
079
Koopmans

Bladerdeeg Origineel 10 Plakjes 450 g

450 gram
079
Melkan

Demi Crème Fraîche 125 g

125 gram
106
Carbonell

Zwarte Olijven Zonder Pit 340 g

150 gram
199

Pruimtomaten verpakt

500 gram
139

Rozemarijn

1 stuk
129

Tijm

1 stuk