Home Kerstrecepten Hoofdgerechten Kerstbijgerecht - bloemkool

Geroosterde bloemkool

  • bijgerecht
  • 4
  • 45m

Werkwijze

Verwarm de barbecue voor of de oven op 200˚C. Maak de bloemkool schoon, maar laat hem heel. Leg de bloemkool in een grote ovenvaste pan die kan worden afgesloten. Schenk de boter erover en bestrooi met nootmuskaat, peper en zout. Zet de bloemkool 30 minuten in een afgesloten barbecue of in de oven. Als u hem op de barbecue zet dan de pan niet afsluiten. Haal hierna de roosjes los en kook deze in water met een beetje zout 4-5 minuten. Afgieten en in een kom doen. Schenk het kookvocht uit de pan erover.

Tip: U kunt ook een braadslede gebruiken waarbij u de braadslede helemaal afdekt met aluminiumfolie.

Terug naar hoofdgerecht>


Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • peper en zout

+ Zet op mijn lijstje