Home Kerstrecepten Hoofdgerechten Gegrilde courgetterolletjes met aardappelpuree

Gegrilde courgetterolletjes met aardappelpuree

  • bijgerecht
  • 4
  • 45m

Werkwijze

Schaaf de courgette in 12 lange dunne repen. Snijd de rest van de courgette in blokjes. Kook de blokjes in water met een beetje zout in ca. 4 minuten beetgaar. Verwarm een grillpan of grillplaat voor. Bestrijk de courgetterepen met de olijfolie en gril de courgetterepen aan beide kanten goudbruin.

Schil in de tussentijd de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met een beetje zout in ca. 20 minuten gaar. Pureer ze met een stamper tot een puree en roer de melk en boter erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de courgetteblokjes, maïs, dadels en bieslook erdoor. Rol de gegrilde courgetterepen op, steek ze eventueel vast met een cocktailprikker en leg ze op een bakplaat. Vul ze met de aardappelpuree en strooi de kaas erover. Gratineer de kaas in ca. 5 minuten onder een hete grill goudbruin.

 Tip: Bestrooi eventueel met wat broodkruim met kerriepoeder of masala kruiden.

Terug naar hoofdgerecht>


Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram aardappelen
  • 150 ml melk
  • 50 gram boter
  • 1 blikje Perfekt maïs à 150 gram, uitgelekt
  • 4 dadels zonder pit, in stukjes
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • peper en zout

+ Zet op mijn lijstje