Pommes duchesse

  • bijgerecht
  • 4
  • 60m

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 190˚C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met een beetje zout in ca. 20 minuten gaar. Hierna afgieten maar vang het kookvocht op.

Stamp de aardappelen met een pureestamper tot een puree. Roer er het ei en de boter door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe de puree in een spuitzak met kartelmond en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat ronde rozetten. Bak ze ca. 25 minuten in de oven goudbruin.

Tip: Schep door de puree wat fijngesneden groente, kruiden of geraspte kaas voor een verrassende twist.

Terug naar hoofdgerecht>


Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 gram boter, in blokjes
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • peper en zout

+ Zet op mijn lijstje