Home Kerstrecepten Hoofdgerechten Zoetzure pompoenrolletjes met gefrituurde peterselie

Zoetzure pompoenrolletjes met gefrituurde peterselie

  • bijgerecht
  • 4
  • 30m

Werkwijze

Schil de pompoen, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten. Schaaf hem in dunne plakken, dit kan met de kaasschaaf, schaaf of snijmachine. Breng de azijn in een royale pan aan de kook en los de suiker hierin op. Voeg de peperkorrels, laurierblaadjes, kruidnagels, jeneverbessen en zout toe. Leg de plakken pompoen erin, voeg zoveel water toe tot de pompoen net onder staat en breng het aan de kook. Laat de pompen 4 minuten zachtjes koken en draai de warmtebron uit. Laat de pompoen in de azijn afkoelen tot handwarm.

Verhit de frituurolie tot 170˚C en frituur de peterselie krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Neem de pompoen uit de pan, dep ze droog en rol elke plak strak op. Zet ze rechtop op een grote schaal en strooi de peterselie erover.

Terug naar hoofdgerecht>


Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 250 ml appelcider azijn
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels, gekneusd
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • frituurolie
  • 1 bosjes peterselie, in trosjes
  • zout

+ Zet op mijn lijstje