Home Kerstrecepten Hoofdgerechten Taartje van portobello en spinazie

Taartje van portobello en spinazie

  • bijgerecht
  • 4
  • 40m

Werkwijze

Snijd de steeltjes van de portobello en hol hem iets uit. Hak het binnenste fijn. Verhit de olijfolie en bak de ui met de knoflook 2-3 minuten. Voeg de spinazie er in delen en voeg pas weer spinazie toe als het vorige deel geslonken is. Schep de tomaatjes, olijven, kruiden, pijnboompitten erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel in de portobello’s en bestrooi met de kaas. Zet even onder een hete gril tot de kaas is gesmolten.

Tip: U kunt eventueel een beetje roomkaas door de spinazie roeren.

Terug naar hoofdgerecht>


Ingrediënten

  • 4-6 portobello paddenstoelen
  • 450 gram gewassen spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie (of gebruik de olie van de zongedroogde tomaatjes)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 6 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 20 zwarte olijven, gehalveerd
  • 2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 4-6 eetlepels geraspte Onze Trots bio streekkaas basilicum-knoflook
  • peper en zout

+ Zet op mijn lijstje