Home Kerstrecepten Hoofdgerechten In bier gestoofde prei en wortel

In bier gestoofde prei en wortel

  • bijgerecht
  • 4
  • 60m

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180˚C. Verwijder het donkergroen blad van de prei. Snij het witte en lichtgroene deel van de prei in stukken van 2,5 cm. Was dit goed. Snij het donkergroen blad in reepjes en was dit ook goed.

Smelt de boter en bak de knoflook met de takjes tijm en de groene preireepjes ca. 5 minuten op een matige warmtebron zonder dat de knoflook kleurt. Zeef dit, bewaar de boter, en verdeel het preimengsel over een ovenschaal of braadslede.

Schep de stukken prei, wortel en ui door de achtergehouden boter en verdeel de stukken prei en wortel om en om over de preireepjes. Stop de parten ui ertussen.

Schenk het bier, de bouillon en witte wijnazijn bij de boter en roer dit goed door elkaar. Schenk dit over de prei en wortel en bestrooi royaal met versgemalen peper en zout. Dek dit af met een stuk bakpapier dat op de prei en wortel rust. Zet dit 35 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en de takjes tijm en serveer direct.

Terug naar hoofdgerecht>


Ingrediënten

  • 2 grote preien
  • 100 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes
  • 6 takjes verse tijm
  • 200 ml wit bier
  • 200 ml groentebouillon
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 4 winterwortels, geschild en in stukken van 2,5 cm
  • 1 ui, in parten
  • peper en zout

+ Zet op mijn lijstje