Home Kerstrecepten Hoofdgerechten Gegratineerde prei gevuld met paddenstoelen

Gegratineerde prei gevuld met paddenstoelen

  • bijgerecht
  • 4
  • 30m

Werkwijze

Haal het buitenste blad van de prei en snijd stukken van 5 cm van de prei. Kook ze in water met een beetje zout in ca. 10 minuten beetgaar. Laat ze hierna goed uitlekken. Druk het middelste uit de prei en ze rechtop op een bakplaat. Snijd de rest fijn en houd apart.

Verhit de olijfolie en bak de ui met de knoflook 2-3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze 4-5 minuten mee. Schep de tijmblaadjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Vul de prei met het paddenstoelenmengsel en bestrooi met kaas. Zet dit ca. 5 minuten onder een hete grill tot de kaas gegratineerd is. In de tussentijd de fijngesneden prei even warm bakken. Gebruik deze als bedje en zet de gegratineerde prei erop. Leg er eventueel een takje tijm op.

Terug naar hoofdgerecht>


Ingrediënten

  • 3 preien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 gram gemengde paddenstoelen, fijngehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte tijmblaadjes
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • peper en zout

+ Zet op mijn lijstje