Home Kerstrecepten Hoofdgerechten Zoete aardappelchips uit de oven

Zoete aardappelchips uit de oven

  • bijgerecht
  • 4
  • 30m

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200˚C. Was de zoete aardappelen goed en snijd ze in hele dunne plakjes. Gebruik hiervoor een kaasschaaf, schaaf of snijmachine, maar een dunschiller werkt ook heel goed. Maak ze in ieder geval zo dun mogelijk.

Leg zoveel plakjes aardappel op een bakplaat tot deze vol ligt. Bak ze 6 minuten en draai ze daarna om. Bak ze nogmaals 6 minuten, maar houd de chips goed in de gaten dat ze niet te donker worden. Neem ze uit de oven, schud ze in een kom en bestrooi met zout. Bestrooi eventueel met gerookt paprikapoeder.

Tip: Ook lekker bij de kerstborrel met wat guacemole!

Terug naar hoofdgerecht>


Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • gerookt paprikapoeder
  • zout

+ Zet op mijn lijstje