Home Kerstrecepten Borrelrecepten Kerstborrel - chips

Schorsenerenchips met guacamole en tomaatjes

  • borrel
  • 4
  • 45m

Kerstborrel: schorsenerenchips

Werkwijze

Was de schorseneren heel goed (draag bij voorkeur handschoenen) en schrob de schil helemaal schoon. Hierna goed drogen. Snijd lange slieren van de schorseneren. Dit kan met een kaasschaaf, schaaf of snijmachine. Verhit de frituurolie tot 160˚C en bak de schorseneren in porties een paar minuten voor. Laat ze uitlekken op keukenpapier en verhit de frituurolie tot 180 ˚C.

In de tussentijd de avocado’s halveren, pit verwijderen en het vruchtvlees er met een lepel uitlepelen. Snijd het vruchtvlees in stukken en pureer dit met het pepertje, citroensap en komijn. Breng op smaak met peper en zout. Schep de rode ui erdoor. Halveer 6 trostomaatjes en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees klein en schep dit door de guacamole. Doe de guacamole in een kommetje en garneer eventueel met een takje koriander.

Frituur de schorseneren in porties in de hete frituurolie tot ze lichtbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze meteen met een beetje zout. Leg ze op een schaal en zet de guacamole erbij. Frituur de rest van de trostomaatjes heel kort tot het velletje loslaat. Leg ze bij de schorseneren op de schaal.

Tip van René Brienen

Heeft u guacamole over? Bewaar de overgebleven guacamole mét de avocadopit in een bakje. Zo verkleurt de guacamole niet.

 

Volgend recept >


Ingrediënten

  • 4-6 schorseneren
  • frituurolie

Ingrediënten guacamole

  • 2 rijpe avocado’s
  • ½ rood pepertje, zonder zaad
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 250 gram trostomaatjes
  • 15 gram koriander, de blaadjes fijngehakt
  • peper en zout

+ Zet op mijn lijstje

Dit heeft u nodig

149

Koriander

15 gram
115

Avocado

1 stuk
119

Pepers rood

3 stuks
299

Schorseneren

1000 gram