Home Kerstrecepten Desserts Kerstdessert - ananas

Gegrilde ananas met granaatappel en vanille-ijs

  • dessert
  • 4
  • 25m

Kerstdesert: Gegrilde ananas

Werkwijze

Schil de ananas en snijd er dikke plakken van. Meng de suiker met de munt. Verhit een grillpan of grillplaat. Steek met een steker de middelste harde kern uit de ananas. Gril de ananas aan beide kanten mooi bruin, neem ze van de grill en bestrooi beide kanten met de muntsuiker. Leg 1 of 2 plakken ananas op een bord, leg er een bolletje ijs op en strooi de granaatappelpitjes erover. Garneer eventueel met nog een blaadje munt.

Tip: Er zijn ook speciale ananasschillers te koop die meteen de kern eruit halen.

Tip: Halveer de granaatappel, draai hem en houd hem boven een bord. Tik met een houten lepel tegen de schil van de granaatappel, de pitjes vallen er makkelijk uit. Let op, het spettert wel een beetje!

Volgend recept >


Ingredienten

  • 1 ananas
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 muntblaadjes, zeer fijngehakt
  • 4-6 bollen Perfekt vanilleijs
  • 1 granaatappel, de pitjes

+ Zet op mijn lijstje

Dit heeft u nodig

169
Perfekt

Banketbakkersroomijs

1000 mililiter
129

Munt

15 gram
195

Ananas

1 stuk
149

Granaatappel

1 stuk