Home Kerstrecepten Desserts Kerstdessert - hartig

Vijgen met geitenkaas en spek

  • dessert
  • 4
  • 30m

Kerstdessert hartig: vijgen met spek

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Snijd de vijg tweemaal open, maar niet helemaal door zodat hij als een bloem uiteen geduwd kan worden. Schep er een lepel geitenkaas in, strooi er wat tijm over en wikkel om de onderste helft van de vijg een plak ontbijtspek. Schenk er een beetje honing over. Zet de vijgen op een bakplaat en bak ze ca. 20 minuten in de oven tot de spek krokant is.

Tip: Gebruik 1, 2 of 3 verse vijgen per persoon. Het is namelijk een redelijk machtig dessert.

Volgend recept >


Ingredienten

  • 8-12 verse vijgen
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 4 takjes tijm, de blaadjes
  • 8-12 plakjes Onze Trots ontbijtspek 
  • 2 eetlepels g'woon honing

+ Zet op mijn lijstje

Dit heeft u nodig

249
Chavroux

Nature 150 g

150 gram
129

Tijm

1 stuk
ca. 183
Onze Trots

Ambachtelijke ontbijtspek

80 gram