Home Kerstrecepten Desserts Kerstdessert - hemelse modder

Hemelse modder en Hemelse witte met praliné en ijs

  • dessert
  • 4
  • 45m

Kerstdessert: Hemelse witte en Hemelse modder

Werkwijze

Leg de hazelnoten op een bakplaat en steek zes hazelnoten aan cocktailprikkers. Breng de suiker met het zout en het water aan de kook en laat op een matige warmtebron karamelliseren tot het goudbruin is. Haal de hazelnoten met prikker door de karamel en trek ze er met een sliert karamel uit. Leg ze op een stuk bakpapier om uit te harden. Schenk de rest van de karamel over de hazelnoten en laat afkoelen en ook uitharden. Hak dit tot praliné of doe het in de keukenmachine. Werk dan met ‘pulse’ instelling, anders wordt het een pasta omdat er olie uit de noten vrijkomt. Rol de bollen ijs erdoor en leg ze in de diepvries.

Smelt de chocolade au bain-marie tot het net is gesmolten. Doe dit over in een kleine spuitzak of gebruik een stevig boterhamzakje. Knip een puntje af en maak een raster van chocoladestrepen, zorg dat ze elkaar overlappen zodat het straks een mooie galette is. Laat dit drogen.

Doe de Hemelse witte en modder elk in een spuitzak en knip een flinke punt af. Spuit op elk bord een streep Hemelse witte met daartegenaan een donkere streep Hemelse modder. Maak zo vijf strepen. Leg er een bolletje ijs op en steek ernaast een chocoladegalette, leg de karamelhazelnoot erbij, een opengevouwen physalis en strooi nog wat van de praliné erover.

Wijntip

 

Martini Rosso: zowel zoet als aangenaam bitter met een intens en doordringend aroma. 

 

Biertip

 

Kasteel Cuvee du Chateau: het aroma zijn die van een gerijpt Kasteel Donker dat 10 jaar lang in alle rust kon evolueren in de kelders van het kasteel.

 

Volgend recept >


Ingrediënten

  • 1 bak Onze Trots Hemelse witte
  • 1 bak Onze Trots Hemelse modder
  • 100 gram pure chocolade
  • 4-6 physalis fruit,
    blaadjes opengevouwen
  • 250 gram blanke hazelnoten
  • 150 gram suiker
  • 2 draaien zeezout
  • 40 ml water
  • 4-6 bollen 3-chocoladeijs

+ Zet op mijn lijstje

Dit heeft u nodig

193
Cote d'Or

Tablet puur

200 gram
589
Martini

Martini rossy

750 mililiter
269
Perfekt

Slagroomijs drie chocolade

900 mililiter
299
Onze Trots

Hemelse modder

500 mililiter
Bekijk aanbieding:
Onze Trots Streektoetjes
245
Marc O'Deli

Hazelnoten 100 g

100 gram
299
Onze Trots

Hemelse witte

500 mililiter
Bekijk aanbieding:
Onze Trots Streektoetjes