Home Kerstrecepten

Kerst is het lekkerst in het zuiden

Sterrenkoks Bas van Kranen, Jan Marrees en René Brienen - Jan Linders

Deze Kerst serveert u echte 'ster' recepten! Wie kan er nu beter inspireren voor de mooiste gerechten dan een echte sterrenkok? Daarom zijn we op zoek gegaan naar sterrenkoks in het land van Jan Linders. Zodat we ook dicht bij de smaak van het zuiden blijven.

Feestelijke recepten van onze sterrenkoks
Samen met drie van onze meest culinaire klanten hebben onze sterrenkoks de lekkerste en mooiste kerstrecepten gemaakt met onze producten. Klik op een gang of eetmoment naar keuze en u ziet meteen met welke recepten en speciale producten we u graag inspireren! 

Amuses

Prikkel uw smaak met heerlijke amuses: luxe mini's voor een grootse aftrap van het kerstdiner! Bijvoorbeeld een amuse van gerookte zalm met gepofte paprikacompote en een Limburgse mosterd bavarois van sterrenkok Jan Marrees.

Bekijk de producten en recepten

Voorgerechten

Een smakelijk soepduo: spinazie-komkommersoep van René Brienen en Thaise kippensoep van Bas van Kranen. Bereid met paddenstoelen van teler Kanters uit het Brabantse Heeswijk. Liever geen soep? Onze sterrenkoks inspireren u met winterse salades met producten uit onze streek.

Bekijk de producten en recepten

Hoofdgerechten

Het hoogtepunt van het kerstdiner! Of u nu voor vlees, vis, wild, gevogelte of vegetarisch gaat, onze sterrenkoks inspireren u met culinaire recepten voor een waar sterrenmaal. Uiteraard bereid met producten uit onze streek én met Beter Leven Ster.

Bekijk de producten en recepten

Bijgerechten

Heerlijke groentegerechten die op zichzelf al een ware culinaire traktatie zijn, dat zijn de bijgerechten van onze sterrenkoks. Uiteraard bereid met de beste groente van het land. Bijvoorbeeld gebakken bloemkool met nootmuskaat en gewokte spinazie met croutons.

Bekijk de producten en recepten

Nagerechten

Het dessert maakt een kerstdiner compleet! Sluit af met Hemelse droomdesserts waar iedereen nog een gaatje voor zal hebben, zoals Hemelse modder met bitterkoekjes en mandarijnentwist van sterrenkok René Brienen. Of kies een van onze kant-en-klare toetjes.

Bekijk de producten en recepten

Koffie

Geniet samen van het lekkerste gebak uit eigen streek: de allerlekkerste vlaaien en taarten komen namelijk van onze bakker uit het Limburgse Sevenum! Tip: Carrotcake met roomkaas en mandarijn. Een heerlijk recept van sterrenkok Bas van Kranen.

Bekijk de producten en recepten

Borrelen

Proost op de mooiste dagen van het jaar! Maak uw kerst compleet met onze exclusieve selectie wijnen en de allerbeste speciaalbieren. Maak de borrel extra bijzonder met kleurrijke kersttapas van onze sterrenkoks uit eigen streek of kies voor makkelijk kant-en-klare hapjes.

Bekijk de producten en recepten