Home Kerstrecepten Voorgerechten Kerstvoorgerecht - canneloni

Cannelloni van kalfsrosbief

  • voorgerecht
  • 4
  • 45m

Kerstvoorgerecht: Cannelloni van kalfsrollade

Werkwijze

Kook de eieren hard en laat ze schrikken. Pel ze, halveer ze en neem het eigeel eruit. Hak het eiwit fijn. Druk het eigeel door een zeef en maak het aan met een beetje mayonaise en zure room. Zorg dat het mengsel net spuitbaar is. Lepel het mengsel in een kleine spuitzak of gebruik een stevig boterhamzakje. Leg tot gebruik opzij. 

Kook de aardappelen in water met een beetje zout in ca. 15 minuten beetgaar. Hierna afgieten, kort opstomen en af laten koelen. Snijd ze in blokjes. Kook de wortel met een beetje zout in 2-3 minuten beetgaar, doe de tuinerwten erbij en laat nog 1 minuut koken. Hierna afgieten, koud spoelen en uit laten lekken. Snijd vier plakjes rosbief in reepjes. Meng deze met het eiwit, aardappel, wortel, augurk, erwten en sjalot. Meng er de resterende mayonaise en zure room door en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Meng de peterselie en bieslook en schep de helft door de huzarensalade.

Smelt de boter in een koekenpan en bak de witlofreepjes 3-4 minuten. Schenk de gembersiroop erbij en een beetje zout en bak de witlof al omscheppend nog 3-4 minuten tot deze is gekaramelliseerd. Verdeel de witlofreepjes over de borden en laat afkoelen tot lauwwarm. Leg een deel van de huzarensalade op een plak kalfsrollade en rol hem op als een canneloni. Doop de uiteinde een beetje in de resterende peterselie en bieslook.

Leg de cannelloni op de witlof. Geef per persoon twee à drie cannelloni’s. Knip een puntje van de spuitzak met het eigeelcrème en spuit op elke cannelloni drie kleine toefjes. Bestrooi met nog wat gesneden peterselie en bieslook.

Tip van René Brienen

Het oprollen gaat het makkelijkste door een plak kalfsrosbief op een stuk plasticfolie te leggen. Met behulp van de folie maakt u een strakke rol.

Wijntip

 

Reserve Personelle Macon Villages: een typische bourgondische mooie verfijnde wijn met frisse aroma’s en een mooi zuurtje. 

Biertip

 

La Chouffe: ongefilterd blond bier dat op de fles is hergist. Het is fruitig, gekruid met koriander en kent een lichte hopsmaak.

 

Volgend recept >


Ingrediënten

  • 300 gram Onze Trots gesneden kalfsrosbief (afdeling vleeswaren)

Ingrediënten huzarensalade

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels Perfekt mayonaise
    (of halvanaise)
  • 1 eetlepel zure room
  • 4 aardappelen, geschild en
    in stukken
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • 4 Perfekt augurken, in blokjes
  • 100 gram Perfekt tuinerwten (diepvries)
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook

Ingrediënten gekaramelliseerde witlof

  • klontje boter
  • 2 stronkjes witlof, zonder kern in reepjes
  • 2 eetlepels Sum & Sam gembersiroop
  • peper en zout

 

+ Zet op mijn lijstje

Dit heeft u nodig

089
Perfekt

Augurken fijn zoetzuur

340 gram
116
Perfekt

Mayonaise halfvol

350 mililiter
295
Jan Linders

Vrije uitloopeieren L

10 stuks
082
Melkan

Zure Room 125 g

125 gram
1.49 099
099

Witlof verpakt

500 gram
Bekijk aanbieding:
Witlof
ca. 069

Winterpeen los

1000 gram
179
Jan Linders

Vastkokende aardappelen

800 gram
7.99 699
699
Reserve Personelle

Mâcon village

750 mililiter
149
Sum & Sam

Gembersiroop

175 mililiter
249
ca. 249
Onze Trots

Kalfsrosbief

100 gram
Bekijk aanbieding:
Onze Trots kalfsrosbief