Home Kerstrecepten Voorgerechten Kerstvoorgerecht - puntpaprika

Gevulde puntpaprika met boontjes en dressing van gepofte knoflook

  • voorgerecht
  • 4
  • 45m

Kerstvoorgerecht: gevulde puntpaprika

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd een stuk van de bovenkant van de puntpaprika’s en verwijder voorzichtig met een lang en scherp mes de zaad en zaadlijsten. Zorg dat de puntpaprika’s heel blijven. Leg elke puntpaprika op een stuk aluminiumfolie en bedruppel ze met olijfolie. Bestrooi met peper en zout en vouw de folie dicht.

Snijd van de bol knoflook de bovenkant af zodat de puntjes van de teentjes knoflook net open zijn. Leg de puntpaprika’s en de knoflook op een bakplaat en zet dit 20-25 minuten in de oven. Klop in de tussentijd de roomkaas luchtig met een mixer. Schep de bieslook, peterselie, cannellini- en kidneybonen erdoor (bewaar wat boontjes om te garneren) en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Haal de puntpaprika’s uit de folie en laat ze afkoelen. Vul ze hierna met een kleine lepel met het roomkaasmengsel en leg ze 30 minuten in de koelkast om op te stijven. 

Druk met een mes de knoflookpuree uit de bol knoflook. Klop de mayonaise, water en azijn tot een mooie dressing en breng op smaak met peper en zout. 

Leg op elk bord een mooi blad ijsbergsla. Snijd de puntpaprika’s in plakken en leg ze als een harmonica op het slablad. Schep er dressing overheen en strooi er geraspte kaas over. Garneer met de achtergehouden boontjes. 

Tip van René Brienen

In plaats van roomkaas kunt u ook zachte geitenkaas gebruiken, de smaak is dan wat sterker.

Wijntip

 

Indomita Gran Reserva Cabernet Sauvignon: een rijke, hoog geconcentreerde, volle Cabernet met aroma's van cassis, butterscotch, cocosnoot, rijpe rode bessen in perfecte balans met elementen van vanille en eik. 

Biertip

 

Leffe Blond: elegant, zacht en fruitig bier met een pittige afdronk met een vleugje sinaasappel.

 

Volgend recept >


Ingrediënten

  • 4-6 puntpaprika’s
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 300 gram roomkaas
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 blikje cannellinibonen (à 175 gram)
  • 1 blikje Perfekt kidneybonen (à 200 gram)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4-6 ijsbergsla bladeren
  • 4-6 eetlepels geraspte kaas
  • peper en zout

Ingrediënten knoflookdressing

  • 1 bol verse knoflook
  • 1 eetlepel Perfekt mayonaise
    (of halvanaise)
  • 4 eetlepels water
  • 1 eetlepel g'woon witte wijnazijn
  • peper en zout

+ Zet op mijn lijstje

Dit heeft u nodig

097
Bonduelle

Cannellini Bonen 175 g

175 gram
054
Perfekt

Kidneybonen

200 gram
085
Perfekt

Mayonaise

350 mililiter
529
Indomita

Gran Reserva Cabernet Sauvignon 75 cl

750 mililiter
054
Ok€

Roomkaas

125 gram
ca. 642
Onze Trots

35+ Jong belegen stuk

476 gram
5.75 399
399
Leffe

Blond Fles 75 cl

75 centiliter
Bekijk aanbieding:
Heel veel speciaal bieren
085

Ijsbergsla

1 stuk
085

Knoflook droog

2 stuks