Home Koffiechoc met kaneel, karamel en pistache

Koffiechoc met kaneel, karamel en pistache

Koffiechoc - Jan Linders

Het grote geheim achter de volle smaak van Onze Trots koffie is de unieke melange. Bij aankomst in onze branderij in het Limburgse Ittervoort worden de koffiebonen met uiterste precisie langzaam gebrand totdat ze perfect op smaak zijn. We noemen dat slowroasting. Iedere melange is geïnspireerd op het goede leven in het zuiden en zorgvuldig door Jan Linders geselecteerd. Ontdek de melanges.

Ingrediënten
  •  4 borrelglaasjes rum (optioneel)
  • 4 eetlepels chocolademelkpoeder (bijv. Nesquik)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 4 vers gezette kopjes koffie
  • 100 ml slagroom, stijf geklopt
  • 2 eetlepels ongezouten pistachenootjes, gehakt
  • 4 eetlepels koffiesiroop karamel

Werkwijze
Verwarm de rum en los hierin het chocolademelkpoeder en kaneelpoeder op. Schenk de koffie erbij, roer goed door en verdeel het over 4 hoge (voorverwarmde) glazen. Schep er een flinke lepel slagroom op, strooi de pistachenootjes erover en schenk er tot slot koffiesiroop overheen. Steek een lange lepel in het glas en serveer direct. 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

2.09 199
199
Douwe Egberts

Siroop Kaneelsmaak 25 cl

250 mililiter
249
Verstegen

Kaneel gemalen biologisch

38 gram
105
Melkan

Slagroom 35% vet

250 mililiter
216
Nestle

Nesquik 500 g

500 gram
1 + 1
699
Onze Trots

Koffiebonen Limburgse liefde

500 gram