Home Konijnenstoofpotje met kruiden

Konijnenstoofpotje met kruiden

Konijnstoofpotje - Jan Linders

Ingrediënten
  • 50 gram boter
  • 600 gram konijnenbouten
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 wortels, in plakjes
  • 1 stengel prei, in ringen
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 150 ml rode wijn
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 1 eetlepel bladselderij, fijngesneden
  • 1 eetlepel salie, fijngesneden
  • ½ eetlepel rozemarijn, fijngesneden
  • ½ eetlepel tijm, fijngesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 gedroogde jeneverbessen
  • 4 dikke plakken ontbijtkoek, in blokjes
  • peper en zout

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 100˚C. Verhit de boter in een stoofpan en bak de konijnenbouten rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, wortel, prei, lente-ui en champignons toe en bak deze even mee. Schenk de wijn erbij en voeg de peterselie, bladselderij, salie, rozemarijn, tijm, laurierblaadjes, jeneverbessen en ontbijtkoek toe. Sluit de pan en laat de konijnenbouten 3 uur in de voorverwarmde oven stoven.

Serveer de konijnenbouten met een winterstampotje van aardappels, pastinaak, ui, bosui, knoflook en verse peterselie.


Belangrijkste boodschappen voor dit recept

219
Verstegen

Jeneverbessen 24 g

24 gram
059

Snijselderij

15 gram
059

Peterselie

15 gram
139

Rozemarijn

1 stuk
129

Tijm

1 stuk
099

Salie

15 gram
719
ca. 719
Jan Linders

Konijnenbouten 4 op schaal

900 gram