Home Kerstrecepten Amuses Krokant horentje met salade van gerookte forel

Krokant horentje met salade van gerookte forel en zoetzure komkommer

Krokant hoorntje met salade van gerookte forel - Jan Linders

Ingrediënten voor het horentje
  • 4 velletjes filodeeg van 10 x 10 cm
  • 2 eetlepels gesmolten roomboter 
Voor de makreel
  • 200 gram gerookte forel of schoongemaakte hele forel
  • 1 eetlepel mayonaise 
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 theelepel citroenrasp
Voor de komkommer
  • ¼ komkommer
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel suiker
Extra benodigheden
  • 8 kleine metalen horentjes of iets anders dat hiervoor dienst kan doen

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd het filodeeg overdwars in puntvorm en bestrijk ze met de gesmolten roomboter. Bestrijk de metalen horentjes ook met gesmolten roomboter en vouw om elk metalen horentje een lap filodeeg, goed aandrukken. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze goudbruin in ca. 20 minuten. Hierna iets laten afkoelen, dan van de metalen horentjes afhalen en verder af laten koelen.

Trek de forel in stukjes. Meng eerst de mayonaise met crème fraîche en citroenrasp en meng daarna de forel erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Schil de komkommer en snijd hem in dunne plakjes. Steek ze nu uit ter grootte van de opening van het horentje. Klop de witte wijnazijn, olijfolie, suiker en een snuf zout egaal en schep de komkommer erdoor.

Presentatie
Vul kleine glaasjes met sesamzaad, rijst of zout om de horentjes in te steken. Vul de horentjes met de forelsalade, dit gaat het makkelijkste met behulp van een spuitzakje, en leg er een plakje zoetzure komkommer op. Steek de horentjes in het glaasje en klaar is de amuse.



Belangrijkste boodschappen voor dit recept

0 77
Perfekt

Witte wijnazijn

250 mililiter
1 46
Easy Bakery

Bladerdeeg filo

250 gram
3 19
Vismarine

Gerookte forelfilet

125 gram
0 79

Komkommer

1 stuk