Home kruiden

Verse kruiden in pot

Kruiden vers in pot - Jan Linders

Onze teler Especia uit het Limburgse Venlo kweekt voor ons de lekkerste verse kruiden in pot. Met de eerlijke kruiden van Especia maakt u elke maaltijd echt af. Kiest u voor heerlijk zoete, kruidige basilicum of frisse, groene peterselie? Of wat dacht u van een kopje verse muntthee?

Bieslook
Bieslook is familie van de ui en knoflook. Bieslook lijkt een beetje op de lenteui, maar dan met een meer aromatische en fijnere smaak. Het kruid wordt meestal fijngesneden toegevoegd aan salades, ragouts en dressings. 

Peterselie
Peterselie heeft een frisse, hartige smaak. Het is een aromatisch kruid dat eigenlijk overal aan toegevoegd kan worden. Peterselie wordt het meest gebruikt als garnering of als laatste toevoeging aan het recept. Maar heeft u al eens geprobeerd de blaadjes te frituren? Erg lekker bij een stukje vis of verse schaaldieren. 

Basilicum
Een typisch Italiaans kruid. Basilicum heeft een zoete, kruidige smaak. Heerlijk verse tomaten, wat mozzarella en een paar blaadjes basilicum en u heeft een smakelijke Italiaanse antipasti.   

Munt
Munt is veelzijdiger dan u denkt. Het kruid leent zich goed voor soepen en salades. Ook in toetjes is munt erg lekker. En natuurlijk gaat er niets boven een kop verse muntthee met honing.  

Recepten met kruiden
Met verse kruiden maakt u een gerecht helemaal af. Maar deze kruiden kunnen ook de hoofdrol in een recept spelen, zoals in een van deze recepten.  

Pompoencurry met linzen, yoghurt en munt - Jan Linders
   
Portobelloburger met gegrilde groente en basilicummayonaise - Jan Linders
   
Peterseliesalade met peer en camembert -Jan Linders

Kruiden vers in pot