Home La Dolce Vita burger

La Dolce Vita Burger

La Dolce Vita burger - Jan Linders

Ingrediënten
  • 4 Onze Trots hamburgers 
  • 4 Korengoud pompoenbroodjes 
  • enkele blaadjes salatrio 
  • 1 tomaat 
  • 1 rode paprika 
  • 1 bolletje mozzarella 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden 
  • 1 eetlepel mayonaise (of halvanaise) 
  • ½ eetlepel groene pesto 
  • 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd

Werkwijze

Verhit een grillpan of grillplaat goed heet. Snijd de broodjes open en gril de binnenkanten goudbruin en krokant. Pers het teentje knoflook uit en snijd de paprika in repen. Meng de olijfolie, knoflook en Italiaanse kruiden en schep de repen paprika erdoor. Gril de paprika aan beide kanten in ca. 5-6 minuten zacht. Schuif ze opzij en bak op dezelfde grill de met peper en zout bestrooide hamburgers. Bak ze aan beide kanten 2,5 minuut, ze mogen nog ietwat rood zijn binnenin.

Rooster de pijnboompitjes en snijd de mozzarella in 8 plakken. Meng de mayonaise en pesto en besmeer hiermee de onderkant van de broodjes. Leg er salatrio op. Leg daar op een burger en direct twee plakken mozzarella dwars over elkaar zodat deze nog iets smelt. Schep er een lepel pestomayonaise op en strooi de pijnboompitjes erover. Leg er een plakje tomaat overheen. Dek dit af met de bovenkant van het broodje.

 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

045
Fresca d'oro

Mozzarella

125 gram
129

Salatrio

1 stuk
089

Paprika rood

1 stuk
169
Jan Linders

Groene pesto

100 gram
049
Korengoud

Pompoenbroodje

1 stuk
299
Jan Linders

Hamburgers naturel 4 stuks

500 gram