Home Licht gesouffleerde pastinaakcrème uit de oven

Licht gesouffleerde pastinaakcrème uit de oven

Pastinaakcreme - Jan Linders

Ingrediënten
  • 3 pastinaken, geschild en in stukjes
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • peper en zout
Extra benodigdheden
  • keukenmachine
  • 4 kleine vormpjes (bijv. soufflévormpjes)

Werkwijze
Kook de pastinaak in de slagroom en melk met een beetje zout in ca. 15 minuten gaar. Giet de pastinaak af. Pureer de pastinaak in de keukenmachine en voeg steeds kleine beetjes slagroom toe tot er een mooie egale crème ontstaat. Voeg het ei toe en mix het tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.

Beboter de vormpjes en vul ze met de pastinaakcrème. Bak de crème ca. 30 minuten au bain-marie in een oven op 150˚C. Als het mengsel mooi stevig aanvoelt, is het gaar. Laat het vormpje iets afkoelen en stort vervolgens de pastinaakcrème op een bord.

Tip
Meng kleine stukjes broccoli, wortel of spruitje door de pastinaakcrème voor een extra feestelijk tintje! 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

105
Melkan

Slagroom 35% vet

250 mililiter
ca. 258

Pastinaken los

1000 gram