Home Limburgs zuurvlees en goulash

Onze Trots runderzuurvlees en rundergoulash

Onze Trots Limburgs zuurvlees - Jan Linders

Onze Trots runderzuurvlees en rundergoulash wordt volgens geheim recept gemaakt door onze vakslager Jac Keulen uit het Limburgse Nuth. Het exacte recept blijft natuurlijk geheim, maar een klein tipje van de sluier kunnen we wel lichten. 

Zuurvlees echt zuur?
Zuurvlees dankt zijn naam aan de traditionele bereiding van het vlees. Het rundvlees wordt namelijk een nacht gemarineerd in azijn. Tegenwoordig wordt het Limburgs runderzuurvlees zoeter gemaakt door er Limburgse appelstroop en peperkoek aan toe te voegen.  

Typische streekproducten
Het Limburgs runderzuurvlees is een typisch streekproduct. Het wordt tradtioneel gegeten met knapperig gebakken frietjes en een flinke dot mayonaise. 

Een kijkje in de keuken
Verskenner Rik is benieuwd hoe dit typisch Limburgse product gemaakt wordt en is op bezoek gegaan bij vakslager Jac Keulen. Daar geven ze het geheim niet prijs, maar verskenner Rik kreeg een uniek kijkje in de keuken van deze slagerij.  

Zuurvlees en goulash uit Limburg

4 39
Onze Trots

Limburgs runder goulash

500 gram
4 39
Onze Trots

Limburgs runder zuurvlees

500 gram