Home Culinaire BBQ Mixed Grill van entrecote, runderspies en Pacanya

Mixed Grill van entrecote, runderspies en Pacanya

Mixed Grill van entrecote runderspies en Pacanya

Ingrediënten voor de entrecote:
  • 6 stronkjes witlof 
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 2 grote of 4 kleine entrecotes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Mediterrane of Italiaanse gedroogde kruiden
  • (versgemalen) peper en zout (fleur de sel)


Werkwijze entrecote
Maak de witlof schoon door de onderkant eraf te snijden en de harde kern eruit te steken. Verwijder de buitenste blaadjes en kook de stronkjes in water met zout in ca. 4 minuten beetgaar. Hierna goed laten uitlekken in een vergiet. Halveer ze hierna in de lengte.

Steek de barbecue op tijd aan zodat de kolen mooi smeulen of dat de gasbarbecue goed warm is. Meng de olijfolie met de gedroogde kruiden en bestrijk hiermee royaal de entrecotes. Voor een lekker geurtje kun je ook wat gedroogde kruiden op de kolen strooien. Gebruik bij voorkeur een grof grillrooster en rooster de entrecotes op de barbecue aan beide kanten 2 minuten, een beetje afhankelijk van de dikte van de entrecotes en de wens van gaarheid. Na het roosteren bij voorkeur bestrooien met versgemalen peper en fleur de sel. Gewone peper en zout kan natuurlijk ook. Laat de entrecote even rusten en grill in de tussentijd de gehalveerde witlof ca. 2-3 minuten op de barbecue. Steek 3 halve witlofjes in een weckpotje, leuk glas of klein bloempotje en serveer bij de entrecote. 

Ingrediënten voor de Runderbrochette:
  • 4 Runderbrochettes 
  • 2 kleine aubergines
  • 1 kleine courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gare maïskolf
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel groene of rode pesto
  • 4 eetlepels gerapste Gruyère kaas
  • takje tijm, peterselie en oregano
  • (versgemalen) peper en zout (fleur de sel)

Werkwijze Runderbrochtte
Halveer de aubergines over de lengte en hol beide helften uit. Snijd het uitholsel fijn. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit één eetlepel olijfolie in een pannetje, dat mag op het fornuis of in een hittebestendig pannetje op de barbecue, en bak het uitholsel van de aubergine, courgette en paprika al omscheppend ca. 4 minuten. Schep de pesto erdoor en vul hiermee de 4 halve aubergines. Strooi de kaas erover en leg er een stuk aluminiumfolie over. Leg de aubergine met folie ca. 15 minuten op de barbecue, verwijder dan de aluminiumfolie en bak ze nog 5 minuten, liefst met het deksel op de barbecue.

Steek de 3 takjes kruiden samen en doop ze in de resterende olijfolie. Bestrijk met deze takjes de runderspiesen en rooster ze deze laatste 5 minuten op de barbecue rondom bruin. Bestrooi met (versgemalen) peper en fleur de sel (of gewoon zout) en knip wat verse kruiden boven de runderspies van de takjes kruiden.

 

Ingrediënten voor de Pacanya:
  • 1 stuk Pacanya, op kamertemperatuur
  • hooi
  • (versgemalen) peper en zout (fleur de sel)


Werkwijze Pacanya
Schroei de Pacanya in zijn geheel rondom op de barbecue dicht. Bestrooi met (versgemalen) peper en fleur de sel (of gewoon zout) Leg hem hierna in een gietijzeren pan en verdeel het hooi erover. Zet de pan op de barbecue. Doe het deksel erop laat de Pacanya in ca. 20 minuten rosé garen en roken. Een kerntemperatuur 53 ˚C is perfect dus een vleesthermometer is hier wel handig. Hierna nog zeker 15 minuten laten rusten, uit het hooi halen en in mooie plakken snijden. Bestrooi de plakken nogmaals met wat peper en zout.

Mixed grill samenstellen
Snijd de entrecotes in plakken gesneden en verdeel over 4 borden. Leg er een Runderbrochette naast en een stuk Pacanya. Zet het weckpotje (of glas of bloempotje) met de witlof op het bord en leg er een halve aubergine naast. Je kunt er eventueel je favoriete sausjes bij serveren en nog wat frites.

WijntipWijntip
Een heerlijke stevige Cabernet Sauvignon past perfect bij dit recept!

Belangrijkste boodschappen voor Mixed Grill van entrecote, runderspies en Pacanya

ca. 689
Jan Linders

Entrecote

300 gram
1.49 099
099

Witlof verpakt

500 gram
Bekijk aanbieding:
Witlof
089

Paprika rood

1 stuk
089

Courgette

1 stuk
115

Aubergine

1 stuk
ca. 389
Jan Linders

Pacanya rank fuego

300 gram
ca. 500
Jan Linders

Runderspies brochette

250 gram