Eerste Albert Heijn Jan Linders feestelijk geopend

Eerste Albert Heijn Jan Linders feestelijk geopend

Venray, 29 augustus 2023 - Vandaag openden Ferry Moolenschot, CEO Jan Linders, Marit van Egmond, CEO Albert Heijn en supermarktmanager Bibi Timmers-Rutten op feestelijke wijze de gloednieuwe Albert Heijn in Venray. Dit is de eerste Jan Linders-winkel die verdergaat als Albert Heijn met Jan Linders als franchisenemer. Naast nieuw assortiment, veel voordeel en digitaal gemak vinden klanten er vertrouwde ‘Onze Trots’-producten van Jan Linders en zien ze de bekende medewerkers terug. De komende maanden staan nog eens ruim veertig openingen op het programma. Eind dit jaar zijn alle winkels omgebouwd. 

Jan Linders Supermarkten en Albert Heijn kondigden eind vorig jaar aan te gaan samenwerken, waarbij het familiebedrijf Jan Linders verdergaat als franchiseondernemer van Albert Heijn. Dit betekent dat Jan Linders eigenaar blijft van de winkels die omgebouwd worden naar de Albert Heijn-formule en dat Jan Linders deze zelfstandig blijft exploiteren. Medewerkers die werkzaam zijn in deze winkels blijven in dienst bij Jan Linders. Daarnaast neemt Jan Linders tien supermarkten van Albert Heijn over in het zuiden van Nederland. Medewerkers van deze supermarkten blijven ook werkzaam in hun winkel, met Jan Linders als werkgever. 

Ruth Linders, Sales en Operations Manager en mede-eigenaar van Jan Linders: ‘Wij kijken er enorm naar uit om als familiebedrijf een nieuwe fase in te gaan. Albert Heijn stelt ons in staat ook de komende decennia te doen waar Jan Linders als supermarktbedrijf al 60 jaar voor staat: voordelig boodschappen doen, met voor onze regio kenmerkende producten, in een winkel waar je je als klant welkom voelt.’ 

Ferry Moolenschot, Algemeen Directeur Jan Linders: "Als Albert Heijn Jan Linders combineren we het sterke van Albert Heijn met het beste van Jan Linders. De winkel is vernieuwd, het assortiment is uitgebreid, de zelfscankassa’s zijn verbeterd en klanten kunnen net zo voordelig boodschappen doen als voorheen. De vertrouwde medewerkers van Jan Linders kijken ernaar uit klanten in hun nieuwe winkel te verwelkomen." 

Marit van Egmond, CEO Albert Heijn: "De opening van de eerste Albert Heijn van het familiebedrijf Jan Linders is een bijzonder moment waar we met z’n allen naar uitgekeken hebben. Ik vind het een enorme eer dat Jan Linders voor Albert Heijn heeft gekozen om samen de toekomst verder vorm te geven. Ik heet onze nieuwe collega's en klanten van harte welkom en kijk uit naar de samenwerking en natuurlijk naar alle andere winkelopeningen." 

Het voordeel van samen in het zuiden
In de nieuwe Albert Heijn-winkels zien klanten het beste van twee werelden. Bij binnenkomst worden zij verrast door een groot versplein met een uitgebreid en gevarieerd assortiment groente, fruit, verspakketten, maaltijden en vega(n) producten. Ook de vertrouwde favorieten van ‘Onze Trots’ zoals Limburgse vlaaien, vloerbroden, vleeswaren, verse soepen, zuurvlees en koude schotels zijn er te vinden. Het uitgebreide en bekroonde bierassortiment van Jan Linders heeft een mooie plek behouden in de winkel. Een aantal winkels wordt uitgebreid met een Gall & Gall, de drankenspeciaalzaak met de lekkerste dranken. 

Digitaal gemak en voordeel 
De nieuwe Albert Heijn winkels van Jan Linders bieden volop digitaal gemak en voordeel. Er zijn nieuwe zelfscankassa’s waar klanten snel hun boodschappen kunnen afrekenen. Digitale schermen in de winkels bieden volop inspiratie voor seizoensproducten en recepten. Met de honderden bonusaanbiedingen per week en 2.000 Prijsfavorieten - eigenmerkproducten van topkwaliteit die altijd laag geprijsd zijn – kunnen klanten voordelig boodschappen doen. Voor extra voordeel is er de Albert Heijn-app waarin klanten zich kunnen abonneren op ‘Mijn Albert Heijn Premium’. Hiermee krijgen klanten extra persoonlijke aanbiedingen in de Bonus Box, dubbele koop- en spaarzegels en Mijn Miles (ook wel bekend als Air Miles) en 10% korting op het uitgebreide biologische assortiment. In de winkels staan medewerkers klaar voor klanten die hulp willen bij het installeren en wegwijs worden in de app. 

De komende dagen staan de openingen van Bergen (Limburg), Wageningen en Sittard op het programma.