Help

Jan Linders doneert aan Voedselbank

13 juli 2012

Regionale supermarktketen Jan Linders start per 5 juli 2012 een samenwerking met Voedselbank Venray. Producten, die niet meer verkocht kunnen worden in de supermarkt, maar nog wel geschikt zijn voor consumptie, worden gedoneerd aan de Voedselbank. 

Door de stijging van het aantal gezinnen die onder de armoedegrens leven, worden de wachtlijsten bij de voedselbanken steeds langer. “Om gezinnen meer kans te geven op een voedselpakket zijn de voedselbanken afhankelijk van donaties. We zetten nu een eerste stap om deze gezinnen te helpen”, aldus Leo Linders, directeur Jan Linders.

Start in Noord-Limburg
Jan Linders start met het leveren aan Voedselbank Venray vanuit zijn supermarkten in Gennep, Venray, Tienray, Bergen, Grubbenvorst, Horst en Sevenum. In 2013 zal Jan Linders dit gebied uitbreiden en ook gaan leveren aan andere voedselbanken in het land van Jan Linders.   

Voedselveiligheid 
De producten die Jan Linders doneert, kunnen niet meer verkocht worden in de supermarkt. Echter zijn deze producten nog wel geschikt voor consumptie. Het gaat dan om producten die tegen de houdbaarheidsdatum lopen of brood dat na een dag niet meer verkocht mag worden, maar nog wel ovenvers is.