Home Kerstrecepten Bijgerechten Oosterse sperziebonen

Oosterse sperziebonen

Oosterse sperziebonen - Jan Linders

Ingrediënten
  • 600 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 rood pepertje, zonder zaad fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • stukje gemberwortel van 2 cm, zonder schil fijngesneden
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamzaad, geroosterd
 

Werkwijze
Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook ze in water met een beetje zout in ca. 6 minuten beetgaar. Giet de bonen af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Verhit de olijfolie en bak de ui, pepertje, knoflook en gember een paar minuten. Schep de sperziebonen erdoor en blus af met de gembersiroop en sojasaus. Warm even goed door. Serveer de bonen in een mooie schaal en strooi wat sesamzaad erover voor een mooie afwerking.

 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

249
Kikkoman

Sojasaus 150 ml

150 mililiter
192
Perfekt

Gebroken sperziebonen

1000 gram
219
Verstegen

Sesamzaad 44 g

44 gram
119

Pepers rood

3 stuks
149
Sum & Sam

Gembersiroop

175 mililiter