Home Kerstrecepten Bijgerechten Paarse spruiten met Parmezaan en balsamico uit de oven

Paarse spruiten uit de oven met Parmezaanse kaas

Paarse spruiten met Parmezaan - Jan Linders

Ingrediënten
  • 500 gram paarse spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout 

Werkwijze
Leg de spruitjes in een ingevette ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Druppel de balsamicoazijn erover en kruid met peper en zout. Bestrooi met ¾ van de Parmezaanse kaas. Rooster de spruitjes in een voorverwarmde oven van 200˚C in ca. 20 minuten beetgaar. Neem de schaal uit de oven en bestrooi de resterende Parmezaanse kaas erover. 

 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

309
Perfekt

Olijfolie traditioneel

500 mililiter
199
Perfekt

Balsamico azijn

250 mililiter
179
Parrano

Parrano vers gesnipperd

0.08 kilogram
109

Paarse spruiten

350 gram