Home Kerstrecepten Bijgerechten Paarse spruiten met Parmezaan en balsamico uit de oven

Paarse spruiten uit de oven met Parmezaanse kaas

Paarse spruiten met Parmezaan - Jan Linders

Ingrediënten
  • 500 gram paarse spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout 

Werkwijze
Leg de spruitjes in een ingevette ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Druppel de balsamicoazijn erover en kruid met peper en zout. Bestrooi met ¾ van de Parmezaanse kaas. Rooster de spruitjes in een voorverwarmde oven van 200˚C in ca. 20 minuten beetgaar. Neem de schaal uit de oven en bestrooi de resterende Parmezaanse kaas erover. 

 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

3 09
Perfekt

Olijfolie traditioneel

500 mililiter
1 99
Perfekt

Balsamico azijn

250 mililiter
1 79
Parrano

Parrano vers gesnipperd

0.08 kilogram
1 09

Paarse spruiten

350 gram