Home Buitengewoon lekker grillen: hamburgers Klassieke hamburger op een ciabatta broodje

Klassieke hamburger op een ciabatta broodje

Ingrediënten
  • 4 mini Korengoud ciabatta broodjes 
  • 4 theelepels boter
  • 2 tomaten
  • 4 augurken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 runderhamburgers
  • 4 plakjes cheddar
  • 75 gram gemengde slamelange
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels mayonaise (of halvanaise)
  • peper en zout

Werkwijze
Snijd de broodjes open en bestrijk de gesneden kanten dun met de boter. Leg ze onder een hete grill, in een grillpan of koekenpan en rooster ze goudbruin. Snijd de tomaten in plakjes en de augurken in smalle repen.

Bestrooi de hamburgers met peper en zout. Verhit de olijfolie en bak de hamburgers aan beide kanten in ca. 6-8 minuten bruin en gaar. Leg er de laatste minuut een plak cheddar kaas op.

Leg de broodjes open elk op een bord en verdeel de slamelange over de onderste helft van het broodje. Leg hierop de hamburger, hierop paar plakjes tomaat en augurk. Schep er de tomatenketchup en mayonaise op en dek af met het kapje.

Tip
Natuurlijk heerlijk met versgebakken frietjes en een frisse salade.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

1 09
Perfekt

Augurken zoetzuur middel

720 mililiter
1 16
Perfekt

Mayonaise halfvol

350 mililiter
1 17
Heinz

Tomato Ketchup 220 ml

220 mililiter
0 72
Hochland

Cheddar plakken

200 gram
2 99
Onze Trots

Hamburgers 2 op schaal

250 gram
ca. 1 70

Tomaten los

1000 gram
1 19
Jan Linders

Rucola melange

75 gram
0 49
Korengoud

Mini ciabatta

1 stuk