Home Buitengewoon lekker grillen: hamburgers Streekhamburger met bacon en ei

Streekhamburger met bacon en ei

Ingrediënten
  • 4 Korengoud witte- of tarwebollen
  • 4 theelepels boter
  • 1 salatrio
  • 1 ui
  • 8 plakken bacon
  • 4 hamburgers
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels currysaus
  • peper en zout

Werkwijze
Snijd de broodjes open en bestrijk de gesneden kanten dun met de boter. Leg ze onder een hete grill, in een grillpan of koekenpan en rooster ze goudbruin. Haal de blaadjes van de salatrio, was ze goed en droog ze in een slacentrifuge. Pel de ui en snijd hem in ringen.

Verhit een koekenpan en bak de bacon zonder vet aan beide kanten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de uienringen een paar minuten. Leg ze naast de bacon om uit te lekken. Bestrooi de hamburgers met peper en zout en bak de hamburgers aan beide kanten in ca. 6-8 minuten bruin en gaar. Neem ze uit de pan en leg ze even opzij. Bak, nog steeds in dezelfde pan, de eieren tot spiegeleieren.

Leg de broodjes open elk op een bord en bestrijk ze met de currysaus. Verdeel de blaadjes sla over de onderste helft van het broodje. Leg de hamburger erop, hierop de uiringen, de bacon en het gebakken ei. Leg het kapje op het broodje.

Tip
Lekker met versgebakken Vlaamse friet of friet met schil en een tomaten-komkommersalade.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

1 39
Hela

Curry kruiden ketchup

200 gram
10% korting per 2 stuks
1 29
Jan Linders

Scharreleieren M

6 stuks
1 99
Jan Linders

Bacon

120 gram
2 99
Onze Trots

Hamburgers 2 op schaal

250 gram
1 49

Salatrio

1 stuk
ca. 0 79

Uien los

1000 gram
0 29
Korengoud

Bakkers bolletje wit maanzaad

1 stuk