Home Pizza, Pasta, Pasen Ravioli met paddenstoelen, spinazie en ei

Ravioli met paddenstoelen, spinazie en ei

Ingrediënten
  • 400-500 gram ravioli gevuld met kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram paddenstoelenmix 
  • 250 gram champignons
  • 450 gram verse spinazie 
  • 1 rode ui
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 4 vrije uitloop eieren
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 200 ml crème fraîche
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Werkwijze
Snijd de paddenstoelen en champignons in stukken. Was de spinazie en maak hem goed droog in bijvoorbeeld een slacentrifuge. Pel en snipper de ui en snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Kook de eieren zacht en pel ze.

Kook de ravioli volgens aanwijzing op de verpakking. Verhit de olijfolie en bak de paddenstoelen en champignons met de ui 3-4 minuten. Voeg in delen de spinazie toe tot deze is geslonken en doe dan pas weer een volgend deel erbij. Als alle spinazie is geslonken, de zongedroogde tomaatjes, Italiaanse kruiden en crème fraîche toevoegen. Breng op smaak met peper en zout. Doorroeren tot de crème fraîche is gesmolten.

Verdeel de ravioli over de borden en schep het spinaziemengsel erop. Druk er een zachtgekookt ei op en bestrooi met de kaas. Snijd vlak voor serveren het zachtgekookte ei net open zodat de eidooier eruit loopt.

Biertip
Texels Springtij, verrassend bloemig van karakter. Heerlijk bij pasta. 

Wijntip
Fris en elegant smaak met duidelijk aanwezige citrustonen en een aangenaam bittertje, Terrazzano Verdicchio dei Castelli.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

25% korting
1 89
Verstegen

Italiaanse kruiden

13 gram
Bekijk aanbieding:
Verstegen kruiden
0 76
Melkan

Crème fraîche 30%

200 mililiter
1 49
Trentin

Parmigiano reggiano geraspte kaas

0.06 kilogram
1 99
Perfekt

Zongedroogde tomaten op olie

280 mililiter
2.19 1 49
1 49
Daily Chef

Ravioli cheese

250 gram
2 49

Paddenstoelen mix

200 gram
0 89

Champignons fijn

250 gram
1 49
Jan Linders

Spinazie

300 gram