Home Culinaire BBQ Stoere picanha

Stoere Picanha

Stoere picanha - Jan Linders

Ingrediënten
  • 1 picanha van ca. 500 gram 
  • 1 kleine courgette 
  • 1 kleine aubergine 
  • 1 rode paprika 
  • 1 gele paprika 
  • 2 theelepels paprikapoeder 
  • 1 theelepel chilivlokken 
  • 1 theelepel knoflookpoeder 
  • 1 theelepel koriander 
  • 1 theelepel gemberpoeder 
  • 1 theelepel gedroogde dille 
  • ½ theelepel zwarte peper 
  • ½ theelepel zout
  • 100 ml olijfolie 
  • takje tijm 
  • takje rozemarijn

Werkwijze

Maak de barbecue aan en zorg dat hij niet te heet wordt, zo rond de 180 ˚C is ideaal. Laat de picanha op kamertemperatuur komen en snijd de vetlaag kruiselings in. Meng de gemalen/gedroogde kruiden en wrijf de picanha helemaal in. Bak de picanha op de barbecue. Draai het vlees regelmatig zodat het gelijkmatig bruin wordt en gaart. Het vlees moet een kerntemperatuur hebben van 45 ˚C en is dan mooi rosé. Gebruik hiervoor bij voorkeur een kernthermometer. Gemiddeld neemt dit zo’n 20 minuten in beslag, afhankelijk van de dikte van het vlees.

Leg het vlees op een bord en leg er losjes een stuk aluminiumfolie overheen. Laat het vlees 20 minuten rusten.

Snijd de courgette en aubergine in repen en de paprika’s in stukken. Verhit de olijfolie met de tijm en rozemarijn een paar minuten zodat de smaken in de olie trekken. Verwijder de tijm en rozemarijn en wentel de stukken groente door de olie. Bak de groente op de barbecue aan beide kanten mooi gaar.

Snijd mooie plakken van de picanha en geef de geroosterde groente er bij. 

 

 

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

109

Paprika geel

1 stuk
099

Paprika rood

1 stuk
2 voor 100
054

Courgette

1 stuk
Bekijk aanbieding:
Courgette of komkommer
089

Aubergine

1 stuk