Home Radijsjes met bieslookboter

Radijsjes met bieslookboter

Radijsjes in bieslookboter - Jan Linders

De zachte, kruidige bieslookboter balanceert de scherpe, peperachtige smaak van radijsjes waardoor deze kersttapas precies de goede smaakbalans krijgt. 

Ingrediënten
  • 300 ml zonnebloemolie 
  • 50 gram bieslook, fijngesneden
  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1-2 bosjes radijsjes
  • grof zout (fleur de sel)
Extra benodigdheden
  • keukenmachine
  • koffiefilter 

Werkwijze
Pureer de zonnebloemolie met de bieslook helemaal fijn. Zeef de olie door een koffiefilter, het zal een lichtgroene olie zijn die overblijft. Roer ongeveer 100 ml bieslookolie door 250 gram roomboter en schep dit in een bakje. Maak de radijsjes schoon. 

Leg de radijsjes op een schaal en zet de bieslookboter en zout erbij. Eet de radijsjes door ze door de boter te halen en met wat zout te bestrooien.

Tip
Bewaar de overgebleven olie in een afgesloten flesje. Deze blijft zo'n 2 weken goed.

Belangrijkste boodschappen voor dit recept

215
Melkan

Roomboter Ongezouten 225 g

225 gram
075

Radijs

1 stuk
099

Bieslook

15 gram
399
Le saunier de camargue

Fleur de sel zout

125 gram